“Resten van derde persoon gevonden in ontplofte huis Alcanar"

In het onderzoek naar de aanslagen in Spanje hebben speurders resten van een derde persoon gevonden in een huis in de gemeente Alcanar. Dat melden verschillende Spaanse media.

In het huis in Alcanar vond woensdag een zware ontploffing plaats. Er werden meer dan 100 gasflessen gevonden, die volgens de politie moesten dienen voor een nog grotere terreuraanslag. Eerder hadden speurders in het huis al de resten gevonden van twee andere personen. Eén van hen is wellicht een imam uit het stadje Ripoll. Intussen is er nog altijd geen spoor van de 22-jarige voortvluchtige Younes Abouyaaqoub.

Bloemenzee op de Ramblas groeit

Ondertussen groeit de bloemenzee op de Ramblas in Barcelona verder aan ter ere van de 13 slachtoffers. Zaterdagavond hebben de Spaanse koning Felipe VI en zijn vrouw Letizia er bloemen neergelegd. Samen met de burgemeester van Barcelona en de president van Catalonië, Carlos Puidgemont, trokken ze naar de plaats op de Ramblas waar een mozaïek van kunstenaar Joan Miró op de grond prijkt, en waar de wagen die bij de aanslag werd gebruikt tot stilstand kwam. Het koningspaar werd op applaus onthaald. Eerder op de dag bezochten koning Felipe en koningin Letizia al gewonden in verschillende ziekenhuizen.

Herdenkingsmis

Zondagochtend vond om 10 uur in de beroemde basiliek Sagrada Familia in Barcelona de herdenkingsplechtigheid plaats voor de slachtoffers van de aanslagen. Het Spaanse koningspaar, de Spaanse premier Mariano Rajoy, de Portugese president Marcelo Rebelo de Sousa, de Catalaanse president Carles Puigdemont en de burgemeester van Barcelona Ada Colau waren present. Juan José Omella, de aartsbisschop van Barcelona, leidde de plechtigheid "voor de vrede".

Bij de aanslag op de winkelwandelstraat Las Ramblas en de verijdelde aanslag in de badstad Cambrils kwamen donderdag 14 mensen om het leven. Er vielen ook meer dan 120 gewonden.

AFP or licensors

Meest gelezen