Meest recent

    Doel 4 ligt stil na geblokkeerd signaal

    De kerncentrale Doel 4 ligt sinds zondagmorgen iets voor 4 uur stil nadat op het einde van een driemaandelijkse test, op het correct functioneren van de veiligheidsautomatismen van de centrale, een signaal is geblokkeerd. Dat is vernomen van woordvoerster Els De Clercq van de kerncentrale.
    imago/Jochen Tack

    "Het gaat om een probleem van besturing", aldus De Clercq. De verwachting is dat de centrale in de loop van zondag heropgestart wordt. Het probleem deed zich voor in het niet-nucleaire gedeelte van de kerncentrale. Door het geblokkeerde signaal werd het veiligheidssysteem in gang gezet, waardoor de centrale zichzelf uitschakelde. De stop verliep veilig. "De gebeurtenis heeft geen impact gehad op de veiligheid van de omgeving, de medewerkers of de installaties van de kerncentrale", aldus de woordvoerster.