Duizenden reizigers vast op TGV door bosbrand in Zuid-Frankrijk

In het zuiden van Frankrijk hebben meer dan 2.000 treinreizigers de nacht moeten doorbrengen op enkele hogesnelheidstreinen. Dat komt door een grote bosbrand in de buurt van Aubagne.
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

De bosbrand brak in de vooravond uit in de buurt van het plaatsje Aubagne. Het vuur verspreidde zich razendsnel en legde op korte tijd 240 hectare bos in de as. Het vuur werd aangewakkerd door een stevige mistralwind, die snelheden haalt tot 80 kilometer per uur. Zo'n 500 brandweerlui zijn vannacht ingezet om het vuur te bestrijden.

TGV-verkeer onderbroken

Door de bosbrand moest het treinverkeer op de hogesnelheidslijn tussen Marseille en Toulon stilgelegd worden Zo'n 2.000 mensen moesten daardoor de nacht doorbrengen aan boord van enkele treinen in de stations van Marseille en Toulon. In Nice moesten een 300-tal reizigers vannacht op de trein slapen. Het Rode Kruis deelde gisteravond maaltijden uit aan de gestrande reizigers.

De Franse spoorwegen hopen dat er tegen de middag opnieuw TGV's kunnen rijden tussen Marseille en Toulon.