Bestuurder aanslag Ramblas geïdentificeerd, alles wijst in richting van Younes Abouyaacoub

De Catalaanse politie weet wie er achter het stuur zat van de bestelwagen die vorige week op de mensenmassa op de Ramblas ingereden is. Dat laat ze via Twitter weten. Volgens de Catalaanse minister van Binnenlandse Zaken wijst alles in de richting van de 22-jarige Younes Abouyaacoub. Hij was het laatste lid van de terreurcel dat de politie kon vatten. De zoektocht naar hem werd uitgebreid naar heel Europa.

Younes Abouyaaqoub, een 22-jarige Marokkaan die in Ripoll woont, werd al een tijdje aangeduid als de hoofdverdachte van de aanslag in Barcelona. De Catalaanse minister van Binnenlandse Zaken heeft nu laten weten dat alles wel degelijk in de richting van Abouyaaqoub wijst. De Catalaanse politie op haar beurt heeft via Twitter laten weten dat ze de bestuurder geïdentificeerd heeft, maar heeft nog geen naam geplakt op de chauffeur. 

Nadat hij op de mensenmassa op de drukke winkelstraat Las Ramblas ingereden was, kon de bestuurder van de bestelbus ontsnappen via La Boqueria, de bekende markt op de Ramblas. Op beelden die de Spaanse krant El Pais kon bemachtigen, zou het Abouyaaqoub zijn die te zien is.

Abouyaaqoub was het laatste lid van de terreurcel dat de politie kon vatten. De politie heeft met man en macht gezocht naar de man en de zoektocht werd uitgebreid naar heel Europa.

Meest gelezen