Breitbart blundert met foto van stervoetballer Podolski bij artikel over mensensmokkelaars

De extreemrechtse nieuwswebsite Breitbart heeft zich verontschuldigd bij Lukas Podolski, nadat ze per ongeluk een foto van de Duitse stervoetballer had gebruikt voor een stuk over een bende mensensmokkelaars die met jetski's illegale immigranten vanuit Marokko over de Straat van Gibraltar zette.

De foto, waarop de wereldberoemde voetballer achteraan op een jetski te zien is, is niet genomen aan de Spaanse kust, maar tijdens een vrije dag van het Duitse elftal tijdens het WK in Brazilië in 2014.

De controversiële Amerikaanse nieuwssite heeft de foto intussen aangepast naar een afbeelding van migranten, nadat opmerkzame lezers erop gewezen hadden dat het om Podolski ging. 

"Breitbart London wil zich graag verontschuldigen bij Mr. Podolski", plaatste de website bij het herwerkte bericht. "Er is geen bewijs dat meneer Podolski lid is van een migrantenbende of gesmokkeld is. We wensen hem alle goeds met zijn recent aangekondigde afscheid van het internationale voetbal."

Niet de eerste blunder

Het is niet de eerste keer dat Breitbart blundert met stockfoto's. In 2015 gebruikte de website dezelfde foto van Podolski op een jetski al eens bij een stuk over mensensmokkelaars die migranten van Mexico naar de stranden van Californië voeren. Die foto is nog steeds niet aangepast.

Meest gelezen