Catalaanse politie verspreidt nieuw opsporingsbericht naar bestuurder bestelwagen

Younes Abouyaaqoub, de verdachte van de aanslag op de Ramblas die de bestelwagen bestuurde, is gevaarlijk en kan gewapend zijn. Dat zegt de Catalaanse politie over de voortvluchtige. Tijdens een persconferentie werd ook aangekondigd dat er een vijftiende dodelijk slachtoffer geïdentificeerd is en dat de imam die de politie linkt aan de terreur in de explosie in Alcanar omgekomen zou zijn.

De Catalaanse politie heeft bevestigd dat de bestuurder van de bestelwagen die vorige week over de Ramblas raasde nog steeds op vrije voeten is. Het gaat om Younes Abouyaaqoub, een 22-jarige Marokkaan. Er is een opsporingsbericht de wereld ingestuurd. Hij is het laatste lid van de terreurcel.

De politie heeft bovendien een vijftiende dodelijk slachtoffer van de terreur kunnen identificeren. Een man met steekwonden werd dood aangetroffen in een auto, die de terroristen zouden gebruikt hebben. De terreur in Catalonië heeft 120 gewonden gemaakt.

De Catalaanse politie heeft ook bewijzen dat de imam, die gelinkt wordt aan de aanslagen, omgekomen is in de explosie in Alcanar. Daar had de terreurcel gasflessen opgeslagen die de dag voor de aanslag op de Ramblas ontploften. De imam heeft begin vorig jaar in Vilvoorde verbleven. "Hij was hier zeker van januari tot maart", zegt burgemeester Hans Bonte (sp.a), die bovendien zegt dat de imam al eerder in ons land kan geweest zijn.

Meest gelezen