This content is subject to copyright.

Een bruidsjurk ruïneren blijft niet ongestraft

Don’t mess with the dress. Zeker niet wanneer je volmondig “Ja” gezegd hebt tegen je gekozen bruidsjurk. En dat mag nu een stewardess van American Airlines ervaren, nu er een klacht neergelegd is tegen de luchtvaartmaatschappij, nadat bruid Yewanda Oteh na een vlucht opgemerkt had dat er tijdens de vlucht wijn op haar gekozen jurk terechtgekomen was. Het begin van veel emotionele ellende, waarvoor ze nu een schadevergoeding van bijna 400.000 dollar eist.

Het voorval deed zich voor in augustus 2015 tijdens een vlucht van Philadelphia naar Montego Bay, Jamaica, waar het huwelijk zou plaatsvinden. Oteh had haar bruidsjurk meegebracht, maar mocht die niet ophangen nabij de plaats waar ze in het vliegtuig zat. Ze was verplicht hem mee te geven aan stewardess Melanie Masters.

Volgens de aanklacht zag Oteh vervolgens dat Masters de beschermhoes van de jurk opende en dat “ze samen met een paar collega’s grappen over de jurk maakten”. Toen Oteh na de landing de jurk terugkreeg, zat er een rode wijnvlek op, iets wat haar “geheel van streek maakte en een leven lang schade zal berokkenen”. De hele situatie , inclusief de zoektocht naar een nieuwe jurk, leidde dan weer tot depressie-aanvallen bij de vrouw en ziekteverschijnselen zoals diarree en uitdroging. Uiteindelijk trouwde Oteh in “een jurk die niet diegene was waar ze maanden naar gezocht had”.

"Een ervaring die je maar één keer in je leven meemaakt, is brutaal van ons afgenomen”

Ook haar familieleden deelden in het leed, met emotionele en
fysieke pijn tot gevolg. Dat is de reden dan ook dat de gevraagde
schadevergoeding zo hoog is.

“American Airlines en haar personeel hebben een ervaring
die je maar één keer in je leven meemaakt brutaal van ons afgenomen”, aldus de moeder van de bruid nog. De luchtvaartmaatschappij onderzoekt de klacht momenteel. Stewardess Masters liet intussen aan nieuwswebsite Courier Post weten “dat het verhaal uit de lucht gegrepen is en dat het helemaal niet gegaan is zoals Oteh beschrijft”.

Meest gelezen