Papa vermoorde meisje Gistel: "Volledig in de steek gelaten door politie"

De ouders van het vermoorde meisje uit Moere, bij Gistel, hebben een klacht ingediend bij Comité P, omdat ze vinden dat de politie hun eerdere klachten nooit ernstig genomen heeft. "Hadden we het vertrouwen gehad in de politie, had de politie daar gestaan. Nu hebben mijn schoonouders voor politie moeten spelen, ten koste van hun leven", getuigt de vader van het meisje aan VRT NWS.

Het 18-jarige slachtoffer werd vorige maand samen met haar twee grootouders vermoord. Ze werden doodgestoken door de ex-vriend van het meisje. Later raakte bekend dat de dader ook een vierde slachtoffer op zijn geweten heeft. 

In de aanloop naar de moorden hadden de ouders verschillende keren aan de alarmbel getrokken omdat de dader het meisje stalkte. Maar ze voelen zich volledig in de steek gelaten door de politie. "Ik noem het onkunde van de politie", getuigt de vader van het 18-jarige slachtoffer aan VRT NWS. "De politie heeft de ernst van de zaak nooit duidelijk kunnen inschatten, en zeer belangrijke klachten weggelachen. Het onderzoek zal uitwijzen dat er zeer zware fouten zijn begaan, niet één keer, maar meerdere."

Daarom hebben de ouders nu besloten klacht in te dienen bij Comité P. 

"Schoonouders hebben voor politie moeten spelen, ten koste van hun leven"

Volgens de vader van het meisje was het een kat- en muisspel. "De politie gaf duidelijk aan: "Na twee uur zal die waarschijnlijk al weg zijn. Wij hebben andere zaken te doen, dit is voor ons geen prioriteit"."

Of zijn dochter nog geleefd had als de politie eerder had ingegrepen, kan hij niet zeggen. "Maar mijn schoonouders hadden zeker nog geleefd. Hadden we het vertrouwen gehad in de politie, had ze daar gestaan. Daardoor hebben de schoonouders voor politie moeten spelen, ten koste van hun leven."

Meest gelezen