Voortvluchtige dader van aanslag Barcelona is doodgeschoten

Ten westen van Barcelona heeft de politie Younes Abouyaaqoub, de dader van de aanslag van donderdag op de Ramblas in Barcelona, doodgeschoten. De man was sindsdien op de vlucht.  

Younes Abouyaaqoub werd neergeschoten in Subirats, een stadje op 45 kilometer ten westen van Barcelona. Omdat gedacht werd dat de man een bommengordel droeg, duurde het onderzoek lang en moest de ontmijningsdienst een robot inzetten. 

Vanavond heeft de politie dan bevestigd dat de man overleden is en dat het wel degelijk gaat om Younes Abouyaaqoub, de vermoedelijke dader van de aanslag van donderdagnamiddag op de Ramblas in Barcelona.

Volgens onze collega André Vermeulen die in Subirats is, werd de man opgemerkt door een vrouw omdat hij zich verdacht gedroeg en wegliep. Die vrouw heeft dan de politie gebeld die de man vond en neerschoot toen hij "Allah Akhbar" (God is groter) riep.

Laatste voortvluchtige van de terreurcel uit Barcelona

Abouyaaqoub werd de voorbije dagen gezocht door de politie. Hij is na de aanslag op de Ramblas weggelopen en herkend op beelden van bewakingscamera's. Hij heeft daarop een auto gestolen en de chauffeur vermoord met een mes.

Daarna was Abouyaaqoub spoorloos. Hij zou het laatste lid zijn van de terreurcel die nog op vrije voeten was. De anderen zijn of opgepakt of neergeschoten door de politie of omgekomen bij een ontploffing in Alcanar.

Het aantal slachtoffers van de terreuraanslagen in Barcelona en Cambrils is nu opgelopen tot 15. Er worden ook nog 120 gewonden verzorgd.

Meest gelezen