VTM-programma "Groeten uit" genomineerd voor Gouden Roos

Het televisieprogramma "Groeten uit", waarin een bekende Vlaming met zijn gezin terugkeerde in de tijd, maakt kans op een Gouden Roos. Dat heeft de organisatie van de tv-prijzen, de European Broadcasting Union (EBU), bekendgemaakt.

Het programma van Lecter Media, dat te zien was op VTM, is het enige Belgische genomineerde programma. Het maakt kans op de Gouden Roos in de categorie "reality & factual entertainment". Daarin neemt het het op tegen twee Britse en een Australisch programma.

In "Groeten uit" keerde telkens een BV terug naar het jaar waarin hij of zij 12 was. Zo belandde Staf Coppens met zijn gezin in de jaren negentig, terwijl Erik Goossens samen met zijn gezin de jaren zeventig herbeleefde.

In totaal zijn veertig Europese tv-programma's genomineerd in tien categorieën. De Gouden Rozen (Rose d'Or Awards) worden op 19 september uitgereikt in Berlijn.

Tot nog toe sleepten drie Belgische programma's een Gouden Roos in de wacht: "Wat als?" in 2013, "Benidorm bastards" in 2010 en "De mol" in 2000. Vorig jaar was geen enkel Belgisch programma genomineerd.

Meest gelezen