AFP or licensors

Wagen rijdt in op bushokje in Marseille, 1 dode

In Marseille, Frankrijk, is een auto in een bushokje gereden. Bij het incident is een persoon om het leven gekomen, een andere raakte gewond. De dader is opgepakt.

Iets na negen reed een man met een gestolen wagen in op een bushalte in Marseille. Daarbij viel een gewonde en kon de dader ontkomen. Toen de man een tweede bushalte bereikte, reed hij ook daarop in. Daarbij is een vrouw om het leven gekomen. Rond 10 uur hebben ze de man kunnen aanhouden, vlak bij de oude haven in Marseille. Dat meldt onze correspondent ter plaatste, Frank Renout.

De dader is een 35-jarige man met de Franse nationaliteit. Hij is bekend bij het gerecht voor diefstal en drugsfeiten. “Het was duidelijk een opzettelijke daad. Maar de man is niet bekend bij de inlichtingendiensten, dus niemand wil het over terrorisme hebben. Het motief van de dader is nog niet bekend”, aldus Renout.

Meest gelezen