Ze kan het dan toch: Britney Spears zingt live tijdens concert

In Las Vegas heeft Britney Spears ostentatief live het nummer "Something to talk about" gezongen. Ze deed dat in een reactie op de kritiek die ze al jaren krijgt als zou ze haar optredens playbacken.
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Sinds 2013 is Britney Spears een zogenoemde artist in residence in het Planet Hollywood casino in Las Vegas. Al minstens even lang krijgt ze het verwijt dat ze haar publiek om de tuin leidt door haar optredens te playbacken. Tijdens haar show afgelopen zaterdag besloot ze in het verweer te gaan.

"Ik heb de laatste tijd veel nagedacht", vertelde ze haar publiek. "De pers en de media, mijn hele leven al, het is gek. Het ene moment maken ze je met de grond gelijk, het volgende moment ben je de koning te rijk."

"Hierover heb ik nog nooit echt gesproken", ging ze voort. "Ik ben een meisje uit het zuiden, ik kom uit Louisiana. Ik hou het graag authentiek. Ik wil gewoon zeker zijn dat jullie motherfuckers iets hebben om over te praten."

Hierna zong Spears live een cover van "Something to talk about", de hit van Bonnie Rait uit 1991.

Japan

De indicaties dat Spears haar optredens playbackt, zijn nochtans niet van de poes. In juni ging ze nog compleet de mist in tijdens een optreden in Japan toen haar microfoon in haar haren kwam vast te zitten en haar stem bleef weerklinken.

Diezelfde maand liet ze in haar kaarten kijken op de Israëlische tv. "Omdat ik zoveel dans tijdens mijn optredens, playback ik een beetje. Maar eigenlijk gaat het om een mix van mijn stem en playback. Het irriteert me wel omdat ik me uit de naad werk op het podium en tegelijk zing, maar dat lijkt niemand te merken."

Meest gelezen