"Kijk niet naar de zon! En wat doet Trump dan? Juist, ja"

Tijdens de weken voor de zonsverduistering, waarvan de Amerikanen gisteren getuige mochten zijn, was in ieder geval voldoende nadruk gelegd op de gevaren van het recht in de zon kijken en de noodzaak daarom van het dragen van een eclipsbrilletje. En ze hadden het goed begrepen, want de brilletjes vlogen de deur uit. Toen het dan zover was en ook Donald Trump vanop het Truman-balkon van het Witte Huis van het natuurfenomeen ging genieten, waagde hij het toch zonder brilletje te kijken. Zoiets gaat natuurlijk niet ongestraft voorbij op sociale media.

Nochtans riep iemand uit het publiek hem nog toe om zoiets niet te doen:

Later zette Trump toch een brilletje op, maar dat nam niet weg dat bijvoorbeeld nieuwswebsite The Atlantic besloot: "Als hij hiervan enige schade aan zijn ogen overhoudt, dan zou dat een ongewenste toevoeging zijn aan de steeds groeiende lijst van nederlagen van deze administratie.e

Op sociale media werd Trumps "ongehoorzaamheid" dan weer als volgt op de korrel genomen:

Meest gelezen