Marnik Aerts

53-jarige man in Antwerpen in Schelde terechtgekomen

Een 53-jarige man is in de nacht van maandag op dinsdag ter hoogte van de Antwerpse Sint-Michielskaai in de Schelde terechtgekomen.

De brandweer ondernam nog een poging om de man terug te vinden door de rivier tot in Oost-Vlaanderen af te varen, maar zonder resultaat. Op de Schelde staat nu een sterke stroming. Het slachtoffer zou samen met een andere man en een hondje langs de zogenaamde Blauwe Steen, de kaaimuur op de rechteroever, aan het wandelen geweest zijn. Omstreeks 1u30 kwam hij in het water terecht. Verder onderzoek moet uitwijzen of de mannen onder invloed waren. Het hondje werd meegenomen door de politie. Tijdens de zoekactie werd het weinige scheepvaartverkeer stilgelegd, maar intussen mogen de schepen weer langs Antwerpen passeren.

Meest gelezen