Drie broertjes gered na aardbeving op Italiaanse eiland Ischia

Uren na de aardbeving op het Italiaanse eiland Ischia, voor de kust van Napels, hebben reddingswerkers nog drie broertjes levend vanonder puin gehaald.  Bij de aardbeving zijn gisteravond zeker twee mensen om het leven gekomen. Er vielen ook 39 gewonden en zo'n 2.600 inwoners blijven dakloos achter.   

 

De jongste van de drie broers, een baby van zeven maanden, werd afgelopen nacht al gered. Zo'n zes uur later werd ook een tweede jongen bevrijd door de reddingswerkers. Ten slotte werd ook de derde broer, de elfjarige Ciro, vandaag rond 13.30u levend vanonder het puin gehaald, nadat reddingswerkers zich met blote handen door het puin hadden gegraven. De vader van de kinderen werd eerder al gered. 

Verschillende gebouwen zijn dan ook volledig ingestort. Ook zou
op sommige plaatsen de elektriciteit uitgevallen zijn. Een ziekenhuis
werd eveneens geëvacueerd. De aardbeving had een kracht van 4.0. Dat is
niet zo veel, maar ze deed zich voor op tien kilometer diepte, en dat is
heel ondiep .

Een vrouw kwam om het leven nadat ze werd bedolven onder het puin van haar huis in het dorpje Casamicciola. Een andere vrouw stierf toen ze werd geraakt door brokstukken van een kerk. 

Video player inladen...

Meest gelezen