AP

Deense kroonprins Frederik mag Australische bar niet meteen in

De Deense kroonprins Frederik mocht in Brisbane in Australië niet meteen een bar in omdat hij niet de juiste identiteitspapieren bij zich had. Dat meldt BBC News op basis van lokale media.

De kroonprins (49) en zijn entourage zijn uiteindelijk pas in de bar geraakt met de hulp van diplomatieke veiligheidsagenten. Zij zouden aan het personeel van de bar duidelijk gemaakt hebben dat een bewijs van identiteit in dit geval niet nodig was.

Queensland en andere staten in Australië hebben strenge regels over de toegang voor zaken waar alcohol verkocht wordt. In de meeste gevallen moeten nachtelijke drinkers in Queensland hun paspoort of hun rijbewijs bij zich hebben om binnen te geraken in cafés en bars die open blijven na middernacht. De regels zijn in juli ingevoerd om het risico op schade die gelinkt is aan alcohol te minimaliseren.

"Nieuwe regels zijn een nachtmerrie"

Phil Hogan, mede-eigenaar van de bar, zei aan de Brisbane Courier Mail dat hij de nieuwe regels een nachtmerrie vindt en dat buitenlandse waardigheidsbekleders vrijgesteld zouden moeten worden.  "Dit voorval met de prins is slechts het topje van de ijsberg.  Het gebeurt ook de hele tijd met gewone mensen."

In juli werden 12 gerenommeerde Franse wijnmakers om dezelfde reden al weggestuurd bij The Gresham, een van de bekenste bars van Brisbane.

Prins Frederik en zijn entourage waren in Brisbane voor een zeilwedstrijd. Opvallend detail: prins Frederik ontmoette zijn vrouw, Mary Donaldson, in Australië in een bar in Sydney tijdens de Olympische Spelen van 2000.

Meest gelezen