Zijn reflecterende fietsstroken de toekomst? Uitproberen kan in Dendermonde

Dendermonde heeft als eerste stad in ons land een reflecterende fietsstrook. De teststrook is in appelblauwzeegroen geverfd en zou zowel overdag als 's nachts goed zichtbaar zijn. 

De reflecterende fietsstrook is een alternatief voor de gewone rood geverfde fietsstroken. Die laatsten slijten snel en zijn niet meer goed zichtbaar.

"De reflecterende fietsstrook is een proefproject", legt schepen Niels Tas verder uit. "We hebben bij het mobiliteitsbeleid in Dendermonde twee grote doelstellingen. We willen ervoor zorgen dat het aantal letselongevallen in onze stad afneemt. We zijn daar ook in geslaagd. Het voorbije 10 jaar hebben we wat betreft letselongevallen een daling van meer dan 55 procent gehad. Maar, terzelfdertijd stellen we vast dat er een lichte stijging was van het aantal ongevallen waarbij fietsers betrokken zijn. Dat betekent dat we steeds op zoek zijn naar maatregelen waarbij we fietsers meer in het licht kunnen brengen."

Video player inladen...

Meest gelezen