AP

Drie broertjes gered na aardbeving op Italiaanse eiland Ischia

Zo'n zestien uur na de aardbeving op het Italiaanse eiland Ischia, aan de kust van Napels, hebben reddingswerkers de oudste van drie broers levend vanonder het puin gehaald. Zo'n twee uur eerder hadden ze een tweede jongen uit het puin bevrijd. Vannacht werd ook al een baby van zeven maanden gered. 

De drie jongetjes waren gisteravond bedolven geraakt, toen de tweede verdieping van hun huis in het plaatsje La Rita instortte. De vader van de geredde kinderen vertelde op de Italiaanse televisie dat de twee oudste broers in hun slaapkamer waren op het moment van de aardbeving. De baby lag in zijn box in de keuken. De ouders zelf waren ergens anders in het huis. De moeder kon via het raam ontsnappen,  terwijl de vader door reddingswerkers werd bevrijd.  

Minstens twee doden

Bij de aardbeving, die een kracht had van 4,3 op de schaal van Richter, zijn minstens twee doden gevallen. Een vrouw kwam om het leven toen ze werd geraakt door brokstukken van een kerk.  Het lichaam van een andere vrouw werd gevonden onder het puin van haar huis in het dorpje Casamicciola. Er vielen ook zeker 39 gewonden. Zo'n 2.600 bewoners blijven dakloos achter. 

Video player inladen...

Meest gelezen