Vier

Jennifer Aniston: "Rachel en Joey, dat was vooral fysieke aantrekkingskracht"

Iedere kijker heeft vaak zo zijn eigen mening over een of andere plot in een tv-serie of film. Maar meestal blijft het bij een mening gedeeld met naaste familie en vrienden. Toch zijn er soms fan-theorieën die een grotere weerklank krijgen en zelfs gedurende een bepaalde periode sociale media beroeren. Dat gebeurde enkele weken geleden toen een zekere Claire Willets een 100-tal voorbeelden via Twitter verspreidde dat Rachel uit "Friends" eigenlijk een blijvende relatie verdiende met Joey en niet met Ross. Jennifer Aniston, die de rol van Rachel vertolkte, blijkt daarmee nu niet akkoord te gaan.

Ross en Rachel hadden in "Friends" een voortdurende knipperlichtrelatie. Daarvan maakte Joey vanaf seizoen 8 gebruik om Rachel aan de haak te slaan. Maar uiteindelijk liep ook die relatie op de klippen, opnieuw ten voordele van de relatie 'Rachel - Ross'.

Maar fan Willets vond deze evolutie in de plot maar niets en begon te zoeken naar een uitgebreide argumentatie waarom Rachel en Joey betere liefdespartners voor elkaar waren. Nieuwsmedia wereldwijd pikten haar voorbeelden maar al te graag op, vaak onder de noemer: "Na het lezen van deze fan-theorie gaat u Ross nooit meer op dezelfde manier bekijken."

Zo zag Ross, volgens Willets, Rachel nooit als een vriendin, maar altijd als een liefdesobject, had hij weinig aandacht voor de professionele passie van Rachel en reageerde hij nauwelijks volwassen, in tegenstelling tot Joey die bijvoorbeeld verantwoordelijkheid wilde dragen voor Rachel én haar kind, een kind van Ross.

Enkele voorbeelden van Willets argumentatie:

"Ze hebben het geprobeerd!"

Jennifer Aniston zelf is resoluut in een interview met lifestylewebsite Elle: "Neeneenee. Ze hebben het geprobeerd! Het had kunnen gebeuren toen ze eenmaal elkaar gevonden hadden, maar dat deed het niet. Het was altijd al Rachel en Ross. Ik denk zelfs dat als "Friends" een vervolgverhaal zou hebben, ze nog altijd zouden proberen hun relatie te doen slagen, niet?"

"Ik vermoed niet dat Joey en Rachel een verliefd koppel had kunnen zijn. Die relatie situeerde zich meer op fysiek dan op emotioneel vlak. Ze waren 'friends with benefits', en meer moest dat voor hen niet zijn." Einde discussie.

Meest gelezen