Man die ACV-bediende doodschoot is 36-jarige van Poolse origine

Er is meer informatie bekend over de man die gisteren in Diest een loketbediende in het lokale ACV-kantoor doodschoot. De vermoedelijke dader is een 36-jarige man van Poolse origine die in een buurgemeente woont.

Gisteren is een man het ACV-kantoor van Diest binnengewandeld. Hij trok een nummertje, wachtte zijn beurt af en schoot daarop de loketbediende dood. Het slachtoffer is een 38-jarige vrouw uit Wezemaal, een deelgemeente van Rotselaar. Bij het buitengaan zei de man volgens een ooggetuige in het Engels "ik heb mijn taak volbracht”.

Iets voor 18 uur gisterenavond heeft de vermoedelijke dader zichzelf aangegeven bij de politie. Het gaat om een 36-jarige man van Poolse origine die in Bekkevoort woont. Het blijft onduidelijk of de dader de vrouw kende en wat zijn motief voor de schietpartij was. Het parket geeft later vandaag meer informatie vrij.

Video player inladen...

Meest gelezen