Belga

Peter De Roover (N-VA): "Linkse voorstellen PS zijn zelfs in Venezuela moeilijk te verkopen"

Volgens N-VA-kopstuk Peeter De Roover (NVA) hebben de zeer linkse economische voorstellen van PS-voorzitter Di Rupo de kloof met de N-VA fors vergroot. Voor de N-VA is de afstand met Vlaanderen daardoor onoverbrugbaar en is samen regeren onmogelijk. "De kloof
was al bijzonder groot maar hij is nu nog een stuk verdiept, ja. Absoluut", zegt de Roover aan VRT nieuws.  

PS-voorzitter Di Rupo bepleit een vierdaagse werkweek en eist dat opbrengsten uit kapitaal even zwaar belast worden als die uit arbeid. Bovendien zouden topmanagers maximaal vijftien keer het loon van hun werknemers mogen verdienen. En als het van de PS afhangt komt er ook een globaal minimuminkomen van 1100 euro per maand.

Volgens N-VA-Kamerfractieleider De Roover zijn dat economisch wurgende maatregelen: "Hier en daar zit er eentje tussen dat bijzonder leuk klinkt. Maar het is dirigistisch. Het probeert, om het zo te zeggen, mensen tegen hun zin gelukkig te maken. Daar geloven we niet in."

Bovendien loopt de PS de communistische PTB achterna, zegt De Roover: "Ik geloof dat dit pakketje zelfs in Venezuela moeilijk verkoopbaar is. Je merkt dat de PS enorm wordt opgejut door de communisten. Men gaat steeds verder naar de linker zijde. Het maakt de kloof tussen Vlaanderen
en Wallonië ook alleen maar groter."

 

Meest gelezen