Video player inladen...

Politie-achtervolging in Oostende eindigt in bouwput

In Oostende zijn vannacht vier zwaargewonden gevallen na een politie-achtervolging door wegenwerken. Er ontstond een gaslek en het medisch interventieplan werd een tijdlang afgekondigd. De auto met Franse nummerplaat was gevlucht voor een alcoholcontrole. 

Het voertuig met zeven inzittenden was gestopt bij een alcoholcontrole in Oostende. Daar liet de chauffeur twee mensen uitstappen maar hij vluchtte vervolgens weg. Een motor van de politie zette de achtervolging in, maar even later ging de auto op een werf over de kop. Vier mensen raakten gewond, de 18-jarige chauffeur vluchtte weg na het ongeval en is voorlopig spoorloos. Vier van de inzittenden waren liftende meisjes van 14 en 15 jaar.

"Het voertuig is door de werken gereden en knalde tegen de wand van de diepe put aan het einde, nabij het kruispunt met de Northlaan en de Elisabethlaan. Daarbij raakte de wagen de gasleiding en ontstond een lek", zegt burgemeester Johan Vande Lanotte, die ter plaatse kwam. Volgens de brandweer van Oostende was het ontploffingsgevaar klein en werden er voortdurend metingen uitgevoerd.

Omdat de politie ervan uit ging dat er vijf slachtoffers waren, werd het medisch interventieplan afgekondigd. "Vijf ambulances van de Dienst 100, drie ambulances van het Rode Kruis en drie medische urgentieteams kwamen ter plaatse. We hebben vier personen uit het wrak bevrijd. Ze waren bij bewustzijn, maar liepen breuken op. De vier zijn naar het ziekenhuis overgebracht", zegt luitenant Philip Recour van de brandweer van Oostende. Het Brugse parket deelt mee dat drie van de vier passagiers ernstig gewond zijn.

Video player inladen...

Meest gelezen