Tiener tijdlang opgepakt in Saudi-Arabië omdat hij op straat de Macarena danst

In de Saudische stad Jeddah is een veertienjarige jongen een tijdlang opgepakt, nadat een filmpje waarin hij voor een verkeerslicht staat te dansen op het nummer "Macarena" van Los del Río massaal op het internet werd gedeeld. 

In het 45 seconden durende filmpje is te zien hoe de tiener het bekende dansje doet, te midden van een kruispunt in één van de rijkste buurten van Jeddah, terwijl auto's voor een rood licht staan te wachten.

De video werd voor het eerst gepost in 2016, maar werd pas recent opgepikt op de sociale media.  Daardoor trok de dansende tiener, wiens naam en nationaliteit niet gegeven zijn, al snel de aandacht van de Saudische politie.

Schending van de publieke moraal

De woordvoerder van de politie in Mekka maakte bekend dat de jongen in Jeddah is gearresteerd, nadat het filmpje door de politie werd geanalyseerd. De politie beschouwt zijn daad als "een verstoring van het verkeer en een inbreuk op de publieke moraal".  Daarop is de jongen ondervraagd.

Het filmpje van de dansende tiener heeft heel wat reacties losgeweekt op de sociale media. Sommige kijkers veroordelen zijn "onbeschofte daad" en eisen dat hij gestraft wordt. Anderen verdedigen de jongen en wijzen erop dat hij een kind is dat gewoon wat plezier wil beleven. Sommigen noemen hem zelfs een held. 

Na verklaring vader is jongen vrijgelaten

Intussen is de jongen weer vrijgelaten. Aan die vrijlating ging een bezoekje van zijn vader aan het politiebureau vooraf. De man moest een verklaring ondertekenen waarin hij beloofde dat hij zijn zoon zou beschermen en dat hij zich aan de lokale zeden moet houden.  

Meest gelezen