Schutter in ACV-kantoor Diest zou slachtoffer niet gekend hebben

De 36-jarige man van Poolse orgine schoot maandag­middag een loketbediende van het ACV-kantoor in Diest neer.  Het parket van Leuven laat weten dat hij bekend heeft. Het is niet duidelijk wat zijn motief was, maar hij zou het slachtoffer niet persoonlijk hebben gekend. 

De man stapte gisteren kort voor de middag het ACV-kantoor in de Koning Albertstraat in Diest binnen. Hij nam een nummertje, liep daarna naar de loketten en vuurde twee schoten af op de 38-jarige loketbediende.  De vrouw stierf ter plaatse en de schutter vluchtte weg op een motorfiets.

Schutter in ACV-kantoor Diest zou slachtoffer niet gekend hebben

Een ACV-medewerker kon de dader identificeren. Hij was een klant van het kantoor. De schutter gaf zichzelf aan. Ondertussen is hij verhoord door de onderzoeksrechter en heeft hij de feiten bekend. De man, een 36-jarige van Poolse origine, is in verdenking gesteld voor moord. Hij verschijnt vrijdag voor de raadkamer, die zal beslissen over zijn verdere aanhouding. 

Marc Leemans (ACV): "Wat kun je doen om dit te vermijden?"

Video player inladen...

Meest gelezen