Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Toeristen vinden de weg terug naar Parijs

Het aantal overnachtingen van toeristen in de Franse hoofdstad is sterk gestegen sinds vorig jaar. Hotels mochten in de eerste helft van het jaar een pak meer toeristen ontvangen. De toeristische sector heeft ook meer omzet zien binnenkomen.

De toeristische sector in Parijs kan terugkijken op een mooie eerste helft van 2017 in vergelijking met 2016. Het aantal overnachtingen in hotels is met 10 procent gestegen. Dat komt neer op 16,4 miljoen toeristen in het eerste semester van het jaar. De laatste keer dat er zo veel toeristen naar de Franse hoofdstad kwamen in de eerste helft van het jaar, was in 2007. 

De omzet in de toeristische sector is ook gestegen. Alle toeristen samen hebben 10,1 miljard euro uitgegeven tijdens hun vakantie. Vorig jaar, toen de terreur in het hart van de stad nog vers in het geheugen lag, kwam er bijna 11 procent minder omzet binnen. 

Brussel ziet ook weer meer toeristen komen dan vorig jaar. Na de terroristische aanslagen op 22 maart lag de bezettingsgraad in de Brusselse hotels bijna 20 procent lager dan het jaar voordien. Nu verwacht de Brussels Hotels Association dat er weer ongeveer even veel toeristen zullen overnachten in Brussel als in 2015.