Reporters

We gaan steeds vaker fitnessen voor het werk: "Sporten is deel van de dagtaak geworden"

Steeds meer Vlamingen gaan voor de start van de werkdag even sporten. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Fitnesscentra spelen daarop in en openen steeds vroeger de deuren. "Sporten is deel van de dagtaak geworden."

Fitnessketen Basic-Fit had al vestigingen die vroeg in de ochtend open zijn, bij concurrent Jims beginnen ze er vanaf volgende week mee. Op vraag van de klanten, zo is er te horen. Want een uurtje sporten nog voor de werkdag van start gaat, blijkt voor steeds meer Vlamingen een realiteit te zijn. 

Trend uit Amerika

"Het gaat om een trend uit Amerika en Groot-Brittannië die stilaan overkomt naar ons land", zegt Eric Vandenabeele van de fitnessfederatie aan VRT NWS. "We zien inderdaad dat steeds meer fitnesscentra wat vroeger de deuren openen en dat is een goede zaak."

Volgens Vandenabeele gaat het om een mentaliteitswijziging bij de Vlamingen. "Lange tijd zagen we sporten als vrije tijd, maar ondertussen hoort het steeds meer tot onze dagtaak. We gaan voor het werk of net erna en pas als ook dat "volbracht" is, kunnen we aan onze vrije tijd beginnen. Dat is een goede evolutie, want bewegen is noodzakelijk."

Vermageren

Voor de gezondheid hoeft u alvast niet een uurtje vroeger op te staan vanaf morgen. "Eigenlijk maakt het niet uit of je 's ochtends of 's avonds sport", zegt sportdokter Chris Goossens. "Je moet zelf weten of je een ochtend- of een avondmens bent. Maar als je wil afvallen, is het aan te raden om vroeg te sporten. Want als je net wakker bent na een goede nachtrust, dan produceer je veel groeihormoon. En dat helpt bij het verbranden van vet."

Meest gelezen