Zes geparkeerde wagens beschadigd door vrachtwagens die bocht missen in Antwerpen

Sinds de "knip" in Antwerpen hebben vrachtwagens die de omleiding moeten volgen als zes geparkeerde wagens beschadigd, door een bocht die de voertuigen amper kunnen nemen. 

Sinds begin juni is er de zogenoemde "knip" in de Leien in Antwerpen. Anderhalf jaar lang wordt een van de belangrijkste centrale assen in de binnenstad, ter hoogte van het Operaplein, afgesloten  voor het noord-zuidverkeer door
werkzaamheden. Net door die “knip” moet het verkeer een omleiding volgen, maar dat verloopt niet zonder problemen. 

In de bocht van de Korte Winkelstraat en de Van Boendalestraat in Antwerpen raakten sinds die “knip” in de Leien al zes wagens beschadigd. De vrachtwagens die de omleiding moeten volgen kunnen er de bocht niet goed nemen. Het Buurtcomité Stadscampus klaagt de situatie aan. “Nu heeft de stad er betonblokken geplaats zodat die parkeerplaatsen niet meer bezet kunnen worden, dat is een voorlopige oplossing. Het is een pleister op de wonde, maar geen oplossing voor het probleem,” meldt Philippe Vosters van Buurtcomité Standscampus. “Het blijft een zeer moeilijke bocht voor de vrachtwagen en daarnaast vrezen wij voor files. Buurtbewoners doen er nu al een half uur tot anderhalf uur over om thuis te geraken, een lijdensweg die in september veel langer gaat worden,” aldus Vosters. 

"we onderzoeken de mogelijkheden"

Het kabinet Mobiliteit van de stad Antwerpen is op de hoogte van het probleem. “We onderzoeken wat de mogelijkheden zijn, maar in één straat iets oplossen heeft vaak effect op bredere schaal,” vertelt schepen van mobiliteit Koen Kennis. De stad gaat samen met de politie en mobiliteitsdiensten bekijken hoe ze  een oplossing kunnen vinden voor het probleem. 

Meest gelezen