(c) Marcel Malherbe/ Hollandse Hoogte

Brugge lust "Langste Toost" niet

De organisatoren van "De Langste Toost" zitten met een kater. Op zaterdag 9 september wilden ze in Brugge een wereldrecordpoging "bier klinken" organiseren. Maar het stadsbestuur geeft geen toelating. "Te laat aangevraagd", klinkt het daar.

Het moest het hoogtepunt worden van de "Nationale dag van de bierconsument" op 9 september, "De Langste Toost". De Brugse Autonome Bierproevers (BAB) wilden 2.000 mensen het glas laten heffen van de Brugse Markt tot op het plein 't Zand. De deelnemers zouden een dubbele rij vormen en één voor één het glas heffen om zo een soort domini-effect te creëren. Het bier was al besteld, de deurwaarder vastgelegd, maar het feest gaat niet door...

"Geen feestterrein"

Volgens de stad Brugge diende de organisatie veel te laat een aanvraag in voor de recordpoging. Daardoor kan de stad de veiligheid van de deelnemers niet garanderen. "Pas twee weken voor het evenement vragen aan de stad of we straten en vesten kunnen afsluiten om iedereen een pint te laten drinken, dat is te kort door de bocht", zegt burgemeester Renaat Landuyt. "We gaan heel voorzichtig om met dergelijke aanvragen, want we willen van de Brugse binnenstad geen feestterrein maken."

De organisatoren van "De Langste Toost" zeggen dat ze al begin juli een aanvraag indienden voor de recorpoging. Maar blijkbaar gebeurde dat bij de verkeerde stadsdiensten. Ze gaan nu op zoek naar een andere locatie.

Meest gelezen