Video player inladen...

"Laten we hopen dat de klanten niet te veel vanille-ijs nemen"

Een doodgewoon vanille-ijsje zou binnenkort wel eens een duur, exclusief dessertje kunnen worden. Oorzaak is de prijs van de vanille die spectaculair is gestegen. Hoe reageren ijsverkopers en -producenten?

Madagascar is de grootse producent van de vanille, een van de duurste kruidensoorten die er bestaan. De prijs is opgelopen van 20 à 30 euro per kilo vorig jaar tot 800 euro per kilo nu omdat de oogst mislukt is door een orkaan in het voorjaar. 

Als ijses-producenten dezelfde kwaliteit willen behouden, moeten ze dus veel meer uitgeven om dezelfde hoeveelheid vanille te verwerken. Volgens ijsproducent Het IJsboerke kan dat wel degelijk een impact hebben op de prijs van een bolletje vanille.  
Scintilone de Zordo van ijssalon Nonno zegt dat hij zijn prijzen moeilijk kan aanpassen. Hij zal dus de dure prijs voor vanille zelf moeten incasseren. En kan alleen maar hopen dat de klanten niet te veel voor vanille-ijs kiezen.

Meest gelezen