AP

Deense politie bevestigt: gevonden torso is lichaam van Zweedse journaliste

De Deense politie heeft bevestigd dat de torso die gisteren in het water gevonden werd wel degelijk het lichaam is van de Zweedse journaliste Kim Wall.  

"Er is een DNA-match tussen de romp en Kim Wall", meldde de Deense politie vanochtend op Twitter.  Tijdens een persconferentie heeft hoofdinspecteur Jens Moller Jensen laten weten dat er een stuk metaal aan de romp bevestigd was, "waarschijnlijk met de bedoeling het lichaamsdeel te laten zinken". In de onderzeeër zijn ook bloedsporen gevonden die van de Zweedse journaliste zijn. Over de doodsoorzaak worden nog geen uitspraken gedaan. Verder onderzoek moet nog meer duidelijkheid brengen. De politie is ook nog op zoek naar de andere delen van het lichaam van Kim Wall.

De romp werd eergisteren in het water teruggevonden, maar toen was het nog niet duidelijk of het wel om het lichaam van Kim Wall ging.  Een voorbijganger had het zien drijven en de politie verwittigd.

Kim Wall werd op 10 augustus voor het laatst gezien toen ze samen met Peter Madsen in de haven van Kopenhagen inscheepte op de UC3 Nautilus, de zelfgemaakte onderzeeër van Madson. De freelancejournaliste (The Guardian, New York Times, ...) ging met hem mee om een reportage te maken over de Nautilus. 

Madsen beweerde eerst dat hij de vrouw na de tocht op een eiland in het havengebied had afgezet. De politie vermoedde dat er meer aan de hand was en dat de vrouw mogelijk vermoord was door Madsen. Hij werd aangehouden op verdenking van doodslag. Madsen had de onderzeeër ook doelbewust laten zinken.  

De duikboot werd bovengehaald, maar er werd geen lichaam gevonden aan boord. Later verklaarde Madsen dat hij haar lichaam in het water gedumpt had na een ongeval op de duikboot. Details over het ongeval gaf hij niet.

AFP or licensors
Video player inladen...

Meest gelezen