Belga

Directie Swissport: "Wilde stakingen zijn totaal onaanvaardbaar"

De directie van bagageafhandelaar Swissport, waar het personeel tot gisteren het werk had neergelegd, is niet de spreken over de werkwijze van de vakbonden. "Wilde stakingen, waarvan de luchtvaartmaatschappijen en de passagiers de grootste slachtoffers zijn, zijn totaal onaanvaardbaar", klinkt het in een persmededeling.

Bij Swissport brak gisteren in de ochtend een spontane staking uit. Na een mislukt overleg bereikten directie en vakbonden tegen de namiddag alsnog een voorakkoord, dat gisterenavond en vanochtend aan de personeelsleden werd voorgelegd. Ook zij stemden na een "verhitte discussie" in met het akkoord, dat onder meer voorziet in een hogere premie.  

In een mededeling zegt de directie van Swissport dat ze "het verloop van de voorbije 48 uur betreurt". "Maandag vond er nog een overleg plaats met de vakbondsafvaardiging. Daarbij hebben de vakbonden niet gepraat over een eventueel conflict of een nieuwe cao 90 (bonus, red.)."

De directie benadrukt dat wilde stakingen "totaal onaanvaardbaar" zijn. "We hopen dat de regels van het sociaal overleg in de toekomst correct zullen worden toegepast, in het belang van de passagiers en de luchtvaartgemeenschap."

Meest gelezen