Files naar de kust nemen af, vooral nog druk in Antwerpen

De files in de richting van de kust beginnen stilaan af te nemen. Vanmiddag was het lang aanschuiven op verschillende snelwegen richting westen. Ondertussen staat er nog een halfuur file op de E40 en de E34. Op de E313 is het wel nog steeds erg druk, vooral in de buurt van Antwerpen.

Het is sinds lange tijd weer een échte zomerdag en dat is te merken op de weg. Heel wat mensen trekken duidelijk voor een dagje naar de kust. Maar wie dat met de auto doet, moet geduld hebben.

In de loop van de voormiddag was het vooral druk op de E40, onder meer door ongevallen in Ternat en Nevele. Omdat er ook een extra rijstrook dicht ging aan de werken in Zwijnaarde, was het lange tijd anderhalf uur aanschuiven. Niet veel later was die drukte ook te zien op de E34 en de E313. Wie nog naar de kust wilde, werd aangeraden om dat met de trein te doen of om voldoende water mee te nemen in de auto.

Ondertussen zijn de files op de E40 en de E34 teruggebracht naar een halfuur. Op de E313 blijft het wel erg druk in de buurt van Antwerpen. Daar schuiven mensen nog steeds een uur aan.

Meest gelezen