VRT

Huizen in Riemst krijgen reflecterend huisnummer

In Riemst, in Limburg, krijgen alle huizen volgende maand een reflecterend huisnummer. Dat meldt Radio 2 Limburg. Volgens de gemeente is dat handig en duidelijker voor de hulpdiensten.

Elke bewoner krijgt het nieuwe reflecterende huisnummer in september gratis in zijn brievenbus. Het enige wat de bewoners moeten doen, is het nummer ook echt ophangen aan de gevel of op de brievenbus.

Want in nood telt elke seconde, zegt Jos Peter van de brandweer. "Voor alle hulpdiensten is zo'n reflecterend nummer handig. Zo weten ze meteen waar ze moeten zijn, ook als het donker is."

Volgens burgemeester Mark Vos is het een bescheiden maatregel die toch een groot effect kan hebben. "Wij dragen de kosten, in totaal 12.400 euro. Als de inwoners het nummer ophangen dan is dat handig voor iedereen die ergens in Riemst moet zijn. Niet alleen voor de hulpdiensten, maar ook voor de postbode, de dokter of pakjesdiensten."  

Meest gelezen