Italiaanse politie neemt meer dan 90.000 eieren met fipronil in beslag

De Italiaanse politie heeft meer dan 90.000 eieren in beslag genomen die besmet zijn met de giftige stof fipronil. De eieren werden aangetroffen vlak bij Ancona, aan de Adriatische kust, en in Viterbo, ten noorden van Rome.

De actie van de politie kwam er nadat het Italiaanse ministerie van Gezondheid maandag had aangekondigd dat er 114 stalen van eieren waren geanalyseerd en dat er twee positief testten op het in de voedselketen verboden insecticide.

De oorzaak van de besmetting wordt nu onderzocht. Volgens de politie kan dat "per ongeluk" gebeurd zijn, of kan de besmetting het resultaat zijn van de illegale aanwezigheid van fipronil in kippenvoer.

Een vijftiental Europese landen, Hongkong en Zuid-Korea zijn getroffen door de fipronilcrisis.

Meest gelezen