Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Melania Trump dankt Chelsea Clinton omdat ze het opneemt voor Barron

De Amerikaanse First Lady Melania Trump heeft de dochter van voormalig president Bill Clinton bedankt omdat die het voor haar zoon Barron heeft opgenomen. Barron was in een artikel aangevallen omdat hij niet behoorlijk gekleed zou gaan.  

Toen Barron Trump afgelopen weekend na de zomervakantie samen met zijn ouders op het presidentiële vliegtuig stapte, droeg hij een rood t-shirt met opschrift en een short. Heel gewone kleren zoals elke jongen van 11 die draagt, maar de conservatieve nieuwssite The Daily Caller vond ze ongepast. "Het wordt tijd dat Barron Trump zich begint te kleden als iemand die in het Witte Huis woont", klonk het giftig.

Het artikel oogstte meteen veel kritiek. Ook Chelsea Clinton, dochter van Bill en Hillary en zelf een prille tiener toen ze in het Witte Huis ging wonen, nam het op voor Barron Trump. "Hoog tijd dat de media en iedereen hem met rust laten en hem de jeugd gunnen die hij verdient", tweette ze.

Melania Trump, die van cyberpesten een strijdpunt heeft gemaakt, bedankte Chelsea Clinton voor haar tussenkomst. "Bedankt, Chelsea Clinton. Zo belangrijk om al onze kinderen te helpen om zichzelf te zijn", antwoordde ze.

Ook dochters van Obama kregen kritiek op hun kleren

Het was overigens niet de eerste keer dat Chelsea Clinton Barron Trump te hulp schoot. Eerder deed ze dat al toen de jongen er slaperig en ongeïnteresseerd leek bij te staan tijdens de eedaflegging van zijn vader. 

Kritiek op de kleding en het gedrag van presidentskinderen is ook al niets nieuws. Drie jaar geleden kregen Malia en Sasha, de dochters van Obama, er nog van langs van een Republikeins Congreslid omdat ze kortgerokt waren verschenen tijdens de Thanksgivingceremonie in het Witte Huis. "Jullie moeten je zodanig kleden dat je gerespecteerd wordt, in plaats van een plek in een bar te ambiëren", stelde ze venijnig. Dat de twee tieners toen ook een verveelde indruk maakten, zinde de politica al evenmin. De vrouw kreeg op haar beurt zoveel kritiek op haar uitlatingen, dat ze ontslag nam. 

Meest gelezen