Belga

Non-fictieboeken in de lift, meest verkochte boek is strip

In de eerste helft van dit jaar zijn in totaal 6,2 miljoen boeken verkocht in Vlaanderen. Het gaat om een lichte daling van 1,3 procent tegenover de eerste zes maanden vorig jaar. Erg populair zijn nog altijd de kook- en gezondheidsboeken. Klassieke romans verliezen fors terrein. Dat blijkt uit cijfers van Boek.be.

Non-fictieboeken houden de boekenverkoop overeind, met een groei van 7 procent van de totale omzet van de Vlaamse boekenverkoop. Terwijl fictieboeken, strips en kinderboeken het minder goed doen. Bij fictie daalde de verkoop met -6,1 procent, bij strips -0,3 procent en kinderboeken -2,6 procent. De kleine daling in de verkoop heeft echter geen weerslag op de totale omzet. Die nam zelfs heel licht toe met 0,3 procent.

Kook- en gezondheidsboeken blijven erg populair

De non-fictiebestsellerlijst wordt nog steeds aangevoerd door kook- en gezondheidsboeken, met de "Nooit meer diëten"-reeks van Sandra Bekkari op één, twee en drie.
Klassieke romans verliezen fors terrein. De verliezen vallen vooral op bij de verkoop van oudere titels van internationale bestsellerauteurs zoals Paula Hawkins, Santa Montefiore en Nicci French.

Strip is meest verkochte boek

Het album "Nepwerk" van De Kiekeboes is het meest verkochte boek in Vlaanderen. Bekkari palmt de volgende drie plaatsen in,  "Het meisje in de trein" van Paula Hawkins vervolledigt de top 5.

Belga

Meest gelezen