Video player inladen...

Rockconcert Rotterdam afgelast wegens terreurdreiging

In Rotterdam is een rockconcert van de Amerikaanse  band Allah-Las op het laatste moment afgelast wegens een mogelijke terreurdreiging. Dat laat de directie van de concertzaal weten via Twitter. Volgens burgemeester Ahmed Aboutaleb is een busje met een Spaans kenteken en gasflessen in de buurt van de concertzaal gevonden.

De Amerikaanse groep Allah-Las moest vanavond optreden in de Maassilo, een zaal in Rotterdam waar een duizendtal mensen binnen kan. In het voorprogramma stond een Turks-Nederlandse groep.

Kort voor de deuren zouden opengaan, is het gebouw ontruimd en is een speciale antiterreur-eenheid van de politie ter plaatse gekomen. Dat zou zijn gebeurd na een tip van de Spaanse politie.

Op een persconferentie heeft burgemeester Aboutaleb gezegd dat een busje met een Spaanse nummerplaat en met gasflessen in is onderschept in de buurt van de concertzaal. Het busje viel op omdat de bestuurder een paar keer hen en weer reed, aldus Aboutaleb.

Toch is het volgens de burgemeester niet zeker dat dit busje iets met de terreurdreiging heeft te maken. Wel is de bestuurder van het busje opgepakt en meegenomen voor verhoor.

Video player inladen...

Meest gelezen