Samsung

Samsung lanceert nieuwe ‘’phablet’’, de Galaxy Note 8

Samsung heeft in New York de Galaxy Note 8 voorgesteld aan de wereld. De Note 8 is een ‘‘phablet’’, een toestel dat zich situeert tussen de smartphone en de tablet. Zal dit toestel de veelgeplaagde Galaxy Note 7, die 2 maanden na de release uit de markt werd gehaald, doen vergeten? 

De zaal zat afgeladen vol in New York, waar Samsung onder de noemer ‘’Do Bigger Things’’ zijn nieuwe smartphone voorstelde. Voor Koreaans technologiegigant is de release van dit toestel een belangrijk moment. De Note 8 situeert zich in het segment van de grotere smartphones, het is groter dan de klassieke smartphone en kleiner dan een tablet. Gemakshalve wordt het ‘’phablet’’ genoemd.

Het toestel heeft een groot scherm, met zijn 6,3 inch is dit de grootste in de Note reeks. De Note 4 en de geplaagde Note 7 had een 5,7 inch scherm. Om de gebruiker het gevoel te geven dat het scherm kleiner oogt kreeg het een ‘’infinity display’’ die je ook terugvindt bij de S8, die eerder dit jaar werd uitgebracht.

Het toestel is smaller dan haar voorgangers gemaakt zodat het makkelijker in de hand ligt. Daarnaast heeft het toestel een dubbele camera, iets wat je al terugvindt bij concurrent Apple. Eigen aan de Galaxy Note 8 is de bijgeleverde stylus die ze zelf de S Pen noemen. Samsung belooft dat het beter werkt dan de voorgangers.

Note 7 doen vergeten?

Met al deze nieuwe toepassingen en de upgrade hoopt Samsung dat we snel de voorganger van deze Note 8 vergeten. Vorig jaar werd de Note 7 amper 2 maanden na de release uit de markt gehaald omdat er in de Verenigde Staten heel wat meldingen binnen liepen van oververhitte en ontplofte toestellen.

Dat heeft ertoe geleid dat het Amerikaanse ministerie van Transport samen met de luchtvaartautoriteiten in de VS beslisten om een verbod uit te vaardigen voor alle Galaxy Note 7 toestellen. Wie een Note 7 had, mocht zijn toestel niet meenemen in het vliegtuig.  Naar schatting waren er 200.000 toestellen die het risico liepen op oververhitting. Het toestel is zelfs nooit in ons land uitgebracht. Het werd uit de markt gehaald voor het Europees continent bereikte. 

Nieuwe test

Om ontplofte smartphones in de toekomst te voorkomen, heeft Samsung een nieuwe stresstest ingevoerd. Tijdens deze test, die uit 8 stappen bestaat, worden alle batterijen op- en afgeladen, uit elkaar gehaald, verhit en moeten ze langs een X-ray scanner. Want een nieuwe oververhitte smartphone kan Samsung op dit moment missen als kiespijn.

De Samsung Galaxy Note 8 is vanaf 15 september beschikbaar in ons land. 

Meest gelezen