Spaanse koning stuurt brief naar familie Tongerse vrouw die omkwam in Barcelona

Het Spaanse koningspaar heeft een brief gestuurd naar de familie van de vrouw uit Tongeren die vorige week om het leven kwam bij de aanslag in Barcelona. "Haar nagedachtenis zal ons bijblijven als een getuigenis van vrede."

Het was de Spaanse ambassadeur Cecilia Yuste Rojas die vanmiddag de brief van de Spaanse koning Felipe en koningin Letizia overhandigde. Zij kwam langs in Tongeren om het rouwregister te ondertekenen dat de stad had opgestart voor de overleden vrouw.

"Wij zijn diep bedroefd door het overlijden van iedereen in de wrede en verwerpelijke aanslag van Barcelona", zo staat te lezen in de brief. "Haar nagedachtenis zal ons en alle Spanjaarden steeds bijblijven als een waardevolle getuigenis van vrede, vrijheid en samenhorigheid tegenover terroristische barbaarsheid. In deze bijzonder harde momenten delen wij uw smart en zenden wij onze zeer oprechte steun en genegenheid."

De 44-jarige Elke Vanbockrijck was een van de vijftien mensen die om het leven kwamen bij de aanslag op de Ramblas in Barcelona, vorige week donderdag. Een bestelwagen reed er toen in de vooravond in op de menigte. Er vielen ook meer dan honderd gewonden. 

Meest gelezen