© VRT

Stand-upcomedian Kamal Kharmach presenteert "Het collectief geheugen" op Eén

Stand-upcomedian Kamal Kharmach maakt zijn debuut als presentator op Eén. Hij zal vanaf volgend jaar het nieuwe programma "Het collectief geheugen" presenteren. Dat schrijft Het Nieuwsblad en is ons bevestigd door de VRT-persdienst. Kharmach (op foto helemaal rechts) staat er wel niet alleen voor: hij krijgt de hulp van twee ervaren tv-rotten, actrice Maaike Cafmeyer en komiek/acteur Jacques Vermeire.

Dat Kharmach voor de openbare omroep aan de slag ging, wisten we al van begin vorig jaar. Bedoeling was dat hij eerst achter de schermen zou werken.

Nu krijgt hij dus ook een eigen programma. In "Het collectief geheugen" nemen twee teams het tegen elkaar op onder leiding van Maaike Cafmeyer en Jacques Vermeire. Samen met bekende gasten gaan ze op zoek naar gebeurtenissen en/of personen die we zouden moeten opnemen in ons collectieve geheugen. Elke week beslist een tv-icoon dan wie gelijk heeft. De opnames van het programma starten in oktober.

Vanwaar kennen we Kamal Kharmach? De stand-upcomedian uit Antwerpen nam eerder deel aan "De slimste mens ter wereld" op Vier en was ook al te zien in onder meer "De allesweter", "De 3 wijzen" (zie foto bovenaan) en in "Op weg met Jan" op Eén. Drie jaar geleden strandde Kharmach op de tweede plaats in Humo's Comedy Cup na Lukas Lelie.

Meest gelezen