Tienduizenden vrouwen seksueel misbruikt door IS

Duizenden of zelfs tienduizenden vrouwen en meisjes zijn volgens een nieuw rapport van de Verenigde Naties door leden van de terreurorganisatie Islamitische Staat seksueel misbruikt.  

De slachtoffers hebben dringend bijstand nodig, compensatie en de zekerheid dat de daders niet ongestraft blijven. Dat zegt het VN-Mensenrechtenbureau. Het VN-bureau wijst ook Irak op zijn verplichtingen. De kinderen van verkrachte vrouwen hebben vaak geen geboortedocumenten, omdat ouders daarvoor een trouwakte moeten voorleggen en in geval van IS-verkrachtingen is dat onmogelijk. Irak mag deze kinderen niet discrimineren, zegt het VN bureau. Sinds augustus 2014 zijn meer dan 3.500 vrouwen en meisjes ontvoerd. Bijna de helft daarvan is spoorloos.

Meest gelezen