Antwerpse politie zoekt getuigen en beelden van incident met supportersbussen Beerschot-Wilrijk

De Antwerpse politie is op zoek naar getuigen en bewijsmateriaal van het incident met de twee supportersbussen van Beerschot-Wilrijk, die op 13 augustus werden bekogeld in Mortsel. De lokale recherche laat ook weten dat tips over de identiteit van de daders, vermoedelijk supporters van het rivaliserende Royal Antwerp F.C., zeer welkom zijn.

Ruim tien dagen nadat twee supportersbussen van Beerschot-Wilrijk op de terugweg van een uitwedstrijd werden bekogeld met projectielen in het centrum van Mortsel, weet de politie nog niet wie er precies achter de gewelddadige aanval zit. Vermoedelijk gaat het om Antwerpsupporters, maar de daders zijn nog niet geïdentificeerd. Omdat er buitensporig veel geweld is gebruikt en de materiële schade door deze rellen aanzienlijk is, loopt het onderzoek naar deze daad van hooliganisme buiten de voetbalstadia nog volop.

De Antwerpse politie en het parket zijn daarom nog op zoek naar meer informatie over de feiten. Ze roepen getuigen, slachtoffers of mensen die beeldmateriaal hebben van de rellen op om zich te melden. "We zijn zowel op zoek naar mensen die die avond in Mortsel waren, als naar bewijsmateriaal. Dat kunnen zowel foto's zijn als filmpjes of materiële zaken. Dat moet ons helpen om een beter beeld te krijgen van wat er 13 augustus precies is gebeurd", zegt Wouter Bruyns van de Antwerpse politie. Ook tips over de mogelijke identiteit van de daders zijn welkom.

Wie nuttige informatie heeft, kan de Antwerpse politie bereiken via opsporingen@politie.antwerpen.be.

Meest gelezen