Australische stad verbiedt straatnaam die verwijst naar familie uit Game of Thrones   

In de Australische stad Geelong zijn de straten van een nieuwe wijk genoemd naar personages en plaatsen uit de populaire fantasyserie Game of Thrones. Je kan er wonen in Winterfell Road, Baelish Drive of Tywin Street. Maar een verwijzing naar de familie Lannister vonden omwonenden toch een stap te ver.

"Het is heel moeilijk om straatnamen te bedenken dezer dagen", verklaarde projectontwikkelaar Gary Smith in een lokale krant. "De namen uit Game of Thrones heb ik altijd mooi gevonden, omdat ze nogal ongewoon zijn", aldus Smith. "Je moeten buiten het kader durven denken." Dus vernoemde hij de straten van een gloednieuwe wijk naar personages en plaatsen als Catelyn Stark en Stannis Baratheon, Meereen en Winterfell of de huizen Greyjoy en Tully.

Volgens Smith is vooral de straat die naar de populaire held John Snow is genoemd in trek. "De enige grote fout die we gemaakt hebben is dat we een kleine straat Snow Street genoemd. We dachten dat hij dood zou zijn, maar het volgende seizoen kwam hij opnieuw tot leven",  geeft Smith toe. “Hij is ieders favoriet, we hadden hem een brede laan moeten geven."

Geen Lannister Road

Een verwijzing naar de familie Lannister was voor omwonenden echter een stap te ver, omwille van de incestueuze relatie tussen koningin Cersei en haar broer Jaime. Om de referentie niet te hard te doen opvallen had Smith de naam eerder al veranderd naar Lannaster Road, maar dat bleek onvoldoende.

Smith vond Lannaster Road nochtans een stijlvolle naam. "We wilden de naam voor onze winkelstraat, omdat het gemakkelijk te onthouden is en vlot van de tong rolt", verduidelijkte hij in de lokale krant. Toch werd Smith na een klacht uit een naburige wijk tegengehouden door de straatnamencommissie. Die oordeelde dat straatnamen "niet schadelijk mogen zijn voor de gemeenschapswaarden".

Lannaster Road werd intussen hernoemd tot het kleurloze "Precinct Road", tot ongenoegen van de toekomstige bewoners van de straat. 

Meest gelezen