Auto belandt op sporen metrostation Brussel-Zuid

Rond 16 uur werden mensen die op de metro stonden te wachten opgeschrikt door een auto die uit de tunnel kwam aangereden. De bestuurder had zich van rijvak vergist. Een halfuur later was de auto alweer weggetakeld.

Een voorbijganger deelde een opvallende foto op de Facebookpagina van PolCon - Politiecontroles waar normaal gezien aangekondigd wordt waar er wordt geflitst. Naast een perron van het metrostation Brussel-Zuid staat een auto die op de scheiding tussen de twee sporen gebotst is.

Op de foto is te zien dat het voorwiel deels losgekomen is.  De foto toont niet hoe de voorkant van de wagen eruitziet. Zo te zien is de bestuurder ongedeerd. 

Rond 16.30 uur kon de auto weggetakeld worden. De bestuurder had zich van rijvak vergist: hij reed tussen de Fonsnylaan en het Paul-Henri Spaakplein op het rijvak van de tram. Het incident onderbrak het tramverkeer op de lijnen 51 en 82. 

Meest gelezen