Elon Musk onthult eerste foto van SpaceX ruimtepak

Elon Musk heeft een eerste foto van het ruimtepak van SpaceX op Instagram geplaatst. Het is volledig functioneel en volgend jaar al zullen mensen het dragen om naar het ISS te reizen.

Vergeet de grote en onbehouwen pakken waarmee astronauten en kosmonauten in de jaren 60 de ruimte verkenden: in de toekomst doen ze dat in een lichte, gestroomlijnde en futuristische outfit. Dat laat Elon Musk tenminste uitschijnen met een foto die hij op Instagram heeft geplaatst en die het langverwachte ruimtepak toont dat SpaceX heeft ontworpen.

"Het werkt ook echt", schrijft hij bij de afbeelding. "We hebben het al in het luchtledige getest. Het was erg moeilijk om esthetiek met functionaliteit te rijmen." Hoewel de man die het pak draagt goed op Musk lijkt, zou het een ingenieur van SpaceX zijn die het voor de fotoshoot aantrok.

ISS

Als alles goed gaat, zullen mensen het pak komend voorjaar al aantrekken om bemande vluchten met de Dragoncapsule van SpaceX naar het ISS te maken. Nu al voert het ruimtevaartbedrijf van Musk onbemande bevoorradingsvluchten naar het internationale ruimtestation uit in een publiek-private samenwerking met NASA.

Als de eerste bemande vluchten succesvol verlopen, wil SpaceX ook mensen met het pak naar de maan sturen. Uiteraard blijft de grote droom Musk om op termijn bemande vluchten naar Mars uit te voeren.

Behalve plannen voor de ruimte, broedt Musk ook op nieuwe technologiën voor supersnel transport op aarde. Zo wil hij een tunnel boren van New York tot Washington D.C. om via de hyperlooptechnologie mensen aan duizelingwekkende snelheden te laten reizen.

Meest gelezen