Video player inladen...

Exhibitionist slaat herhaaldelijk toe, burgemeester komt terug op "fait divers"-uitspraak

In de Limburgse gemeente Ham is langs het Albertkanaal al enkele keren een naakte man opgedoken. Dat schrijft Het Belang van Limburg. Deze week ging een loopster nog aangifte doen van de exhibitionist bij de politie, burgemeester Dirk De Vis (CD&V) relativeerde eerst de feiten, maar komt nu terug op zijn uitspraken op zijn Facebookpagina. 

Volgens Het Belang van Limburg kwam de jonge vrouw de exhibitionist begin deze week tegen op haar looproute langs het Albertkanaal. "Aan de overkant van het kanaal wandelde een man met een pet. Op het eerste gezicht gedroeg hij zich normaal, maar plots stopte hij en tot mijn grote verbazing trok hij zijn broek af en begon hij zichzelf te bevredigen. Ik dacht eerst dat hij aan het plassen was, of dat ik mij iets inbeeldde. Maar de man bleef staan, en hij masturbeerde terwijl hij mij aankeek", zo vertelt de loopster, die voorlopig niet meer alleen wil gaan joggen. Ze ging de feiten melden bij de politie, voorlopig zonder verdere gevolgen. Het is niet de eerste keer dat de lokale politie in Ham klachten krijgt over een exhibitionist.

Burgemeester ligt er niet van wakker

In tijden van terreurniveau drie is een man die zijn broek af en toe afsteekt, een fait divers.

Burgemeester van Ham Dirk De Vis (CD&V) relativeert eerst een en ander in "De ochtend". "Dit vind ik in tijden van terreurniveau drie niet bepaald een grote dreiging. Ik denk dat de politiediensten wel andere dingen te doen hebben dan een man op te sporen die af en toe zijn broek laat zakken", zegt hij daarover. "Er gaat in onze zone onder meer veel aandacht naar verkeersagressie en woninginbraken. In onze maatschappij zijn we bovendien het een en ander gewend qua seksualiteit. Van een man die aan de overkant van het kanaal zijn broek afsteekt, lig ik niet wakker. Dit is een fait divers."

In totaal heeft de politie drie meldingen gekregen over een naakte man die op verschillende locaties in de regio zijn broek afsteekt. "Ik denk dat dit fenomeen zich wel in elke gemeente eens voordoet. We weten zelfs niet of het steeds over dezelfde man gaat. Maar als we hem kunnen vatten, dan zullen we dit zeker doen. Het probleem is dat we een exhibitionist op heterdraad moeten betrappen. Als we met een politiecombi aan het jaagpad staan, dan zal hij zich niet vertonen. En dure undercoverpatrouilles zijn ook geen garantie op succes."

Burgemeester komt terug op zijn uitspraken 

De uitspraken van de burgemeeste lokten heel wat verontwaardigde reacties uit. Op zijn Facebookpagina komt burgemeester Dirk De Vis (CD&V)  dan ook terug op zijn uitspraken. “Ik wil exhibitionistisch gedrag niet minimaliseren. En heb respect voor mensen en slachtoffers die hiermee geconfronteerd worden. Dat wil ik benadrukken. Ik wil me verontschuldigen bij mensen die een andere indruk hebben gekregen.   Alleen kan ik de volledige politiecapaciteit niet hierop inzetten. Elke gemeente of stad in Vlaanderen krijgt te maken met heel wat veiligheidsproblemen die eveneens en vaak nog meer onze aandacht t opeisen. Dat is in mijn gemeente Ham niet anders,” aldus burgemeester De Vis.

Meest gelezen