AP

Netflix verwerft rechten van Geengrass-film over aanslagen Breivik

Netflix heeft de rechten verworven van de film over de aanslagen in Oslo en op het Noorse eiland  Utøya op 22 juli 2011.  De Brit Paul Greengrass zal regisseren. Hij heeft ervaring met het verfilmen van  actuele gebeurtenissen.  

De opnames voor de film zouden al in de herfst starten en er zal gewerkt worden met Noorse acteurs.  Greengrass (foto onder) zal samenwerken met de Noorse journaliste Åsne Seierstad die ook al een boek schreef over de gebeurtenissen en met een slachtoffergroep in contact staat.

De Britse regisseur heeft ervaring met het verfilmen van actuele gebeurtenissen. Zo maakte hij onder meer "Bloody Sunday" (over de schietpartij in 1972 in Noord-Ierland) en "United 93" (over de aanslagen van 9/11) . Hij is ook de maker van enkele "Bourne"-actiefilms.  

Anders Breivik liet op 22 juli 2011 een bom ontploffen in de Noorse hoofdstad Oslo en richtte daarna een bloedbad aan op het eiland Utøya. 77 mensen stierven daarbij. Een jaar later werd hij veroordeeld tot 21 jaar cel, de maximumstraf in Noorwegen.  

Meest gelezen