Medialaan

VTM komt dit najaar met 11 nieuwe programma's

VTM heeft zijn najaar voorgesteld en kiest voor elf nieuwe programma's. Het wordt vooral een mix van comedy ("Ge hadt erbij moeten zijn", "Kafka" en "Hoe zal ik het zeggen?"), entertainment ("The wall") en vaste waarden als Koen Wauters en Nathalie Meskens. Ook in de keuken wordt flink geïnvesteerd met topchef Sergio Herman, die gerechten van moeders pimpt, en tips van gezondheidsgoeroe Sandra Bekkari.

1. "Over winnaars"- helden van Koen Wauters

Presentator Koen Wauters probeert dit najaar het onmogelijke mogelijk te maken. In "Over winnaars" verrast hij vijf mensen, die door een ziekte of ongeval een fysieke beperking opliepen, met een voorstel. Hij helpt hen een opgeborgen passie waar te maken. "In dit programma zit méér van mezelf dan ooit tevoren. Mijn gasten zijn mijn helden", zegt duizendpoot Wauters .

Vanaf  maandag 4 september om 20.35 uur.

Medialaan

2. "The wall" - de muur die geeft en neemt

Niels Destadsbader presenteert de quiz "The wall" waarin kandidaten veel vertrouwen moeten hebben in hun partner. Een muur van 12 meter speelt de hoofdrol.

Vanaf dinsdag 5 september om 20.35 uur.

Medialaan

3. "Vermassen" - Jef Vermassen blikt terug

In een vierdelige reeks blikt advocaat Jef vermassen (70) terug op zijn meest ophefmakende zaken. Hij geeft zijn visie op de evolutie van assisen.

Vanaf dinsdag 5 september om 21.45 uur.

Medialaan

4. "Kafka" - lachen met bureaucratie

 "Kafka" lacht met absurde en herkenbare situaties van de ambtenarij en grote bureaucratie.  Het sketchprogramma is van de hand van de makers van de Eén-reeks "Loslopend wild". In de cast zitten namen als Stefaan Degand, Frank Focketyn, Karlijn Sileghem, Tania Van der Sanden, Nico Sturm en Mathias Sercu.

Vanaf woensdag 6 september om 20.35 uur.

Medialaan

5. "Alloo in de nacht" - tot de zon opkomt

Van Luk Alloo zijn we al heel wat gewoon met "Alloo bij de wegpolitie" en "Alloo in de buitenlandse gevangenis". Nu duikt de presentator het nachtleven en zoekt mensen op die werken, leven en gedijen in de nacht. "De nacht heeft mij een andere kijk op het leven gegeven", stelt Alloo.

Vanaf donderdag 7 september om 21.40 uur.

Medialaan

6. "Open keuken met Sandra Bekkari"

Nieuw gezicht is voedingsdeskundige Sandra Bekkari (43). Zij is de nieuwe tv-kok van VTM en volgt Sofie Dumont op die zich op andere projecten gaat storten. Bekkari focust op gezonde gerechten en is al enige tijd bekend van haar "Nooit meer diëten"-boeken. 

Vanaf maandag 28 augustus om 18 uur.

7. "De laatste 24 uur" - met Nathalie Meskens

"Wat zou je doen als je nog 24 uur te leven had?" Met die vraag overvalt
Nathalie Meskens  Staf Coppens, Herman Brusselmans, Ruth
Beeckmans en Ben Segers. Meskens maakt er samen met hun familie en vrienden een prachtige laatste dag van.

Later dit najaar.

Medialaan

8. "Hoe zal ik het zeggen?" - Jens Dendoncker debuteert

Komiek Jens Dendoncker won vorig jaar Humo's Comedy Cup en is nu al een tv-programma rijker. In "Hoe zal ik het zeggen?" helpt hij om - soms moeilijke - boodschappen op een originele manier over te brengen. Dendoncker presenteert niet alleen, hij zal ook in filmpjes opdraven. Het programma is in handen van Tim Van Aelst die eerder al scoorde met het internationaal bekroonde "Wat als?" en "Benidorm bastards".

Later dit najaar.

9. "Sergio in moeders keuken" - Sergio Herman pimpt gerechten

Nee, niet de olijke Sergio Quisquater is terug, wél topchef Sergio Herman (The Jane, Pure C).  Samen met Sandra Bekkari neemt hij de kookprogramma's van VTM voor zijn rekening. Herman haalt met bekende Vlamingen herinneringen op aan hun favoriete gerecht van hun moeder. Die gerechten worden gepimpt en vervolgens aan mama geserveerd.

Later dit najaar.

Medialaan

10. "Ge hadt er bij moeten zijn" - sappige verhalen met meester-vertellers

Tom Waes, Urbanus en Bart Peeters doen hun meest verrassende verhaal. Terwijl zij vertellen, spelen acteurs (Olga Leyers, Sven De Ridder, Ben Segers, Ruth Beeckmans, Charlotte Timmers en Stefaan Degand) dat verhaal na.

Later dit najaar.

Medialaan

11. "K3" - Hanne, Marthe en Klaasje over de voorbije maanden

In november 2015 werden Hanne, Marthe en Klaasje tot de nieuwe K3 gedoopt. Ze namen de fakkel over van Kristel, Karen en Josje. In drie specials blikken de meiden terug op de voorbije maanden en kijken vooruit.  

Later dit najaar.

Medialaan

Meest gelezen