© Kees van de Veen

Meerderheid Sint-Niklaas vraagt definitieve sluiting asbeststort

In Sint-Niklaas hebben meerderheidspartijen N-VA, SP.A en Groen om de definitieve sluiting van de asbeststortplaats gevraagd. Die is sinds begin juni al voorlopig dicht, nadat was gebleken dat asbestafval onvoldoende omzichtig wordt vernietigd. Het actiecomité reageert aangenaam verrast.

Gisterenavond zat in Sint-Niklaas een bijzondere commissie bijeen over de problemen op de asbeststortplaats SVK in de stad. Die is sinds begin juni voorlopig dicht. Meerderheids- partijen N-VA, SP.A en Groen willen dat nu definitief maken.

Het actiecomité reageert aangenaam verrast op deze politieke vraag. "We hadden niet gedacht dat die definitieve sluiting vandaag al ter sprake zou komen. Het heeft vijf maanden geduurd voor het stadsbestuur enige actie heeft ondernomen, en dat is behoorlijk lang. Maar als de stortplaats definitief sluit, dan kunnen we daar enkel blij om zijn", zegt Jef Maes. "Een actief stort op enkele honderden meters van woongebied: dat kan eigenlijk niet. We hopen dat dit verhaal zo snel mogelijk stopt en dat de hele site wordt gesaneerd, want met een sluiting alleen is de kous niet af."

De asbeststortplaats in Sint-Niklaas staat al langer ter discussie. Er werden onder meer sporen van asbest gevonden op de toegangsweg naar de stortplaats, wat grondige vragen deed rijzen over de omzichtigheid waarmee de gevaarlijke stof werd aangepakt.

Meest gelezen