Design Pics / Paul Quayle

Reisadvies Tunesië aangepast: Djerba mag nu ook

De FOD Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Tunesië aangepast. Het gebied waarbinnen je nu kan reizen, is uitgebreid tot het eiland Djerba. Dat is een geliefde vakantiebestemming voor veel Belgen. Waakzaamheid blijft wel geboden, zegt Buitenlandse Zaken.     

Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders laat weten dat de veiligheidssituatie in Tunesië verbeterd is en dus is het reisadvies voor Tunesië aangepast: het gebied waarbinnen vanaf nu kan worden gereisd, is uitgebreid tot het eiland Djerba, een populaire vakantieplek bij veel Belgen.

Toch roept minister Reynders de Belgische reizigers op om voorzichtig en waakzaam te blijven. Tunesië was de voorbije jaren het toneel van enkele terreuraanslagen, in maart 2015 in het Bardomuseum in Tunis, en in juni 2015 in een hotel in Sousse. De Tunesische veiligheidsdiensten hebben sindsdien verschillende aanslagen verijdeld, maar het risico op aanslagen blijft, zegt de minister, en dat risico geldt voor het hele Tunesische grondgebied.    

Het volledige reisadvies voor Tunesië kan worden geraadpleegd op de website van de FOD Buitenlandse Zaken. Touroperator Thomas Cook vliegt vanaf 28 oktober opnieuw naar Djerba.  

Meest gelezen